Hösten med Vino e Pane – nu kör vi!

Det var det här våren jag skulle ha välkomnat mängder av trevliga gäster till mitt älskade Piemonte.  Och om några veckor skulle jag ha tillbringat hela två veckor i Frankrike och genomfört fantastiska vinresor i Champagne. Senare i oktober skulle det ha varit dags för Piemonte igen, med tryffel, dimma och nebbiolo på programmet. För att inte glömma många vinprovningar, matlagningsevents, temakvällar, vinbarsaftnar… Av alla dessa planer blev det inte ens en liten, liten, liten fingertutt…

Men, NU är det slut på att deppa ner mig… Nu känner jag att det är mer viktigt än någonsin att försöka sprida lite glädje, positivitet och inspiration till min omgivning. Nu kravlar jag upp ur gropen, kavlar upp ärmarna, spottar i nävarna, tar fram bläckpennan, bläddrar fram till rätt dagar i kalendern och bokar in höstens andra aktiviteter istället.

Eller vad sägs om följande:

Lördagen den 29 augusti kör Sanna och jag en skön Sensommarkväll på vår gemensamma bar Vikingagatan 5. Vi kramar ur det sista ur sommaren och häller upp goda drinkar och serverar lätta sommarrätter. Om du inte har druckit min personliga favorit Hugo ännu, då är det dags på lördag. Vi öppnar vid 16-tiden och håller på så länge vi har några gäster kvar att ta hand om. Ingen förbokning, alla är välkomna!

I början av september välkomnar ”goa gubben” Kock-Anders från Göteborg och jag totalt tjugo gäster till den Lyxigaste lyxmiddagen i mannaminne. Kaviar, löjrom, hummer, ångad piggvar och massor av annat lyx står på menyn, självklart med de bästa dryckerna till. Exakt i detta nu finns det bara två platser kvar, så hör av dig snarast om du är sugen. Vikingagatan 5, fredagen den 4 september kl 18 – 23.

Champagne EpernayHöstens vinprovningar börjar torsdagen den 17 september med tema Champagne. Om inte vi får åka till Champagne, får Champagne komma till oss. Som vanligt fem fantastiska viner med passande tilltugg till varje glas. Vi botaniserar i världens bästa mousserande viner och pratar om terroir, NV, vintage, prestige, blanc-de-blanc och andra ”facktermer”. Med tanke på vinerna blir det lite prishöjt till 880 kr, men wow så gott!

Den riktiga skaldjurspremiären går av stapeln fredagen den 25 september, när Skaldjurs-Anders (samma som Kock-Anders 😉 och jag bjuder in till riktig skaldjursfrossa. Vi vet inte riktigt vad vi får tag i på fiskeauktionen samma morgon, men galet goda havskräftor och fasta räkor kan vi iallafall garantera. Kanske ostron eller krabbor är extra bra just den dagen, då är de med på faten på Vikingagatan 5. Självklart kör vi både sittning i baren eller take-away för de som föredrar det.

Från slutet av september till mitten av november blir det en hel massa vinprovningar med olika teman (håll koll på Vino e Pane på Facebook och Instagram). Alltid fem olika viner, alltid fem passande tilltugg till, alltid väldigt, väldigt, väldigt trevligt. Och alltid avspänd miljö. Passar alla olika nivåer av vinkunskap!

Du vet kanske om att jag är norra Europas enda ”Riddare av tryffel och viner från Alba”?  😮 När jag nu har det här ärofyllda uppdraget att vara ambassadör för vit tryffel och de fantastiska vinerna från Langhe-regionen vill jag gärna bjuda in till en riktig supermiddag tillsammans med Kock-Anders. Hör gärna av dig redan nu om du är sugen på att njuta av tryffel och Barolo med oss fredagen den 20 november. Högst begränsat antal platser, precis som vanligt.

I mitten av december kommer jag bjuda in till ett riktigt andrum, en julklapps-shopping-mingel, när du ändå är ute på stan och springer. Kom då till mig, på Vikingagatan 5, och bli omhändertagen med fantastiskt vin, urgod soppa och någon smarrig gryta. Spara alla julklappsinköp till lördagen den 12 december.

Ja, det är väl allt för just nu. Imorgon uppdaterar jag mina sociala medier med alla datum för höstens vinprovningar. Om du är sugen på något speciellt evenemang redan nu är du såklart välkommen att skicka mig ett meddelande så bokar jag in dig.

F**k Corona, nu kör vi!!!

Stor kram
Cathryn

 

 

 

 

Default image
Cathryn
Articles: 173

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ange din e -postadress nedan för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.