Vårens sista skaldjursfrossa

Den här våren tror jag att vi alla har ett extra stort behov att ha kul händelser att se fram emot. Därför är jag väldigt glad att kunna tipsa om ett riktigt smarrigt evenemang i Stockholm nästa helg den 24-25 april.

Vårens sista skaldjursfrossa – take away! 

Torsdag i nästa vecka sätter jag mig i kylbilen och ställer in GPS-en på Göteborg. Tidigt på morgonen efter besöker min göteborgska kollega Anders och jag auktionen nere i fiskehamnen och ropar hem x antal kilo färska räkor och nykokta havskräftor. Bilen full med pinfärska skaldjur kör vi norrut och landar på eftermiddagen på vår bar Vikingagatan 5 i Birkastan.

SkaldjurNu börjar vi packa påsar med 750 gram havskräftor, 250 gram räkor, en bit bröd med västerbottenost, en citron, en liten bit ost och så en hemslagen sås. Påsen räcker perfekt för en riktigt härlig fredags- eller lördagskväll tillsammans med någon du tycker om.

SkaldjursfrossaOm du är extra hungrig kan du köpa till 1 kg nyfångade räkor för 390 kr. Förra gången jag köpte räkor i Stockholm kostade de 699 kr per kilo, så det här är ett fantastiskt pangpris!

Den perfekta presenten till dina gamla och sköra som längtar efter att livet blir som vanligt igen. Eller till dig själv för att fira att våren äntligen är här. Eller till grannen som tack för hjälpen. Eller till vem som helst som är viktig för dig. 🙂

Praktikaliteter:

  • Kontakta mig med din beställning senast måndagen den 20 april
  • Uthämtning på Vikingagatan 5 antingen fredag 24 april från kl 16:00 eller lördag 25 april från kl 13:00
  • Pris 490 kr för en påse och/eller ett kilo extra räkor för 390 kr

Vi håller baren och uteserveringen öppen om du vill passa på att ta något gott att dricka när du ändå är där.

Vintips!

  • Själv kommer jag köpa mig en flaska muscadet från Loire-dalen i västra Frankrike. Den druvan, melon de bourgogne, passar helt fantastiskt bra till just skaldjur. Det finns några i olika prisklasser på Systembolaget att välja mellan.

 

Vi ses! Och stay safe!

Kram

Cathryn

 

Default image
Cathryn
Articles: 173

Newsletter Updates

Enter your email address below to subscribe to our newsletter

Leave a Reply