Vinprovningar våren 2021

Ok då, jag erkänner, jag är extra nöjd med vårens teman på vinprovningar. 🙂 Jag har funderat länge och väl och kommit fram till sex kul upplägg.

Vad sägs om Chablis med alla dessa superkrispiga viner? Eller Lombardiet där de producerar både Italiens allra bästa mousserande viner och nebbiolo från alperna som absolut inte går av för hackor.

Du som gillar att laga mat vill säkert lära dig mer om kombinationen med vin. Att matcha rätt vin med rätt vin förhöjer hela upplevelsen av måltiden, det garanterar jag!

En kväll lär vi oss grunderna om champagne och de olika stilar som finns. Alltid kul att kunna berätta en liten story på middagarna framöver; – ”Vet du varför korken ser ut som en svamp?”

Sist men inte minst, min favoritdruva Pinot Noir och min favoritregion i världen, Dolomiterna och italienska alperna. Vilka viner!!!

Hoppas du hittar någon eller några provningar i vår som passar dig och att vi ses framöver.

Om du vill läsa mer om priser, plats och sånt kan du klicka här på länken

Och här kan du anmäla dig

Våren 2021

Torsdagen den 4 februari – Chablis

– ”Jag gillar inte Chardonnay, men jag ääälskar Chablis”. Alla har vi väl hört någon som sagt så. Faktum är att Chablisvinerna alltid är Chardonnay, men vad är det som gör att Chablis är extra friska och fräscha? Ikväll provar vi viner från fyra olika vingårdslägen; Petit Chablis, Chablis, Premier Cru och Grand Cru och när du lämnar provningen har du lärt dig massor om terroir, vårfrost och annat superkul.

Torsdagen den 18 februari – Lombardiet

Italiens allra bästa mousserande viner och häftiga alpnebbiolo kommer från Lombardiet. Inte helt kända viner, men herregud så goda! Ikväll lär vi oss mer om Franciacorta, Curtafranca, Chiavannesca och Valtellina som jag hoppas att ni också kommer att börja upptäcka och älska lika mycket som jag gör. Ett av mina favorittema (för vinerna är helt magiska!)

Torsdagen den 4 mars – Champagne

Alla älskar vi champagne, men vill du lära dig mer samt känna skillnad på olika typer? Vi provar NV, årgång, 100 % meunieur, rosé och en cuvée. Om du inte är insatt i vad det här betyder så passar den här champagneprovningen helt perfekt för dig. Jag lovar att lära dig allt jag kan! 🙂 Den här provningen kostar 880 kr, värt vartenda öre!

 

Torsdagen den 18 mars – Pinot Noir, min egen favoritdruva

Favorit i repris! Om jag bara skulle få dricka en enda druva resten av mitt liv, vilket skulle den då vara? Den frågan får jag ganska ofta och svaret är givet; Pinot Noir såklart!

Ikväll provar vi den som mousserande vin, som mjukt och bärigt, som stramt och elegant samt från olika delar av världen. Vem vet, du kanske också får en ny favorit?

 

Torsdagen den 6 maj – Mat & Vin i kombination

Vill du också prova, smaka och lära dig riktigt bra kombinationer av mat och vin. För det finns väldigt mycket kul snarare än ”vitt till fisk”, ”rött till kött” och ”aldrig söta viner”. Den här kvällen kommer att göra dig till en mästare att välja passande viner både på restaurang och hemma. Rätt vin till rätt mat kommer att höja hela måltiden till nya supernivåer, jag lovar!!

 

Torsdagen den 27 maj – Dolomiterna och italienska alperna

Sommaren 2021 hoppas jag kunna komma iväg till Dolomiterna och italienska alperna för att vandra igen. Jag älskar verkligen de här platserna och njuter av vandringarna, utsikten, maten och inte minst, vinerna. Här uppe i bergen blir vinerna fruktiga och eleganta och passar bland annat helt fantastiskt bra till ostar och charkuterier. Jag plockar fram viner från Valle d’Aosta, Valtellina, Alto Adige och andra favoritplatser och lovar dig en riktigt spännande kväll med helt underbara viner.

 

 

 

Default image
Cathryn
Articles: 173

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ange din e -postadress nedan för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.