Häromkvällen, när vi testade viner från Gamla världen och jämförde med Nya världen, gjorde jag Bruschetta med svamp och burrata till Pinot Noir från Tyskland och Californien. När vi kör våra vinprovningar lägger jag ner en hel del tid på att hitta spännande kombinationer mellan vinet och tilltugget jag serverar till varje glas. Wow, hur gott blev inte det! Testa gärna Bruschetta med svamp och burrata du också. Buon appetito! 🙂
Bruschetta med svamp och burrata – per person
- Blandad svamp, t ex ostronskivling, shitake, skogschampinjoner
- En skiva burrata (lagom för 3 personer per ost)
- Rosmarin, färsk eller torkad
- En liten knippa bladpersilja
- Salt och nymald svartpeppar
- Olivolja
- En skiva bröd
Så här gör du:
Ansa svampen och riv eller skär i mindre bitar. Stek svampen i olivoljan på hög värme i stekpanna eller, om du lagar till många, på en plåt i ugnen i ca 25 minuter, 225 grader. Krydda med rosmarin, salt och nymald svartpeppar.
Rosta brödet, ringla över lite olivolja, placera burratan på toppen. Garnera med hackad bladpersilja och servera direkt.
Tips!
Burratan, som är en gräddig buffelmozzarella, säljs i plasttråg med saltlake i vanliga mataffärer. Prova t ex att byta ut tomat och mozzarellan till en burrata nästa gång. Jättegott!