Halloumiburgare och sötpotatischips

Vad sägs om en smarrig Halloumiburgare och sötpotatischips till middag ikväll? Enkelt att svänga ihop, trots att det är en del olika moment att få till, men det är helt klart värt det. För den som precis just nu doppar tårna i den vegetariska världen är detta den perfekta inkörsporten. Du kommer garanterat inte sakna något kött och den här är precis lika mättande som de andra burgarna i sin klass. Smaklig måltid! 🙂

Halloumiburgare och sötpotatischips

Halloumiburgare och sötpotatischips

Halloumiburgare

Tar ca 15 min – direkt innan serveringen.

  • Halloumiost – 1 ost räcker till 2 hamburgare
  • Olivolja till stekning eller grilla i grillpanna
  • Salt och nymald svartpeppar

Så här gör du:

Dela halloumin på mitten och stek i olivolja på medelhög värme. Smaka av med lite salt (osten är salt i sig) och nymald svartpeppar. Rosta eventuella hamburgerbröd innan serveringen. Isbergssallad och tomatskiva till.

Sötpotatischips

Tar ca 1 timme – kan förberedas.

  • Sötpotatis
  • Olivolja
  • Salt

Sätt på ugnen med varmluft 150 grader. Tvätta sötpotatisen och skiva den riktigt tunt, gärna med en mandolin eller i matberedaren. Lägg potatisskivorna i en skål och täck med kallt vatten. Låt stärkelsen dra ur under 15 minuter. Lägg upp potatisskivorna på torra och rena kökshanddukar och torka torra.

Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och fördela potatisskivorna en och en över hela plåten. Salta och ringa lite, lite olja över. (Jag tog alldeles för mycket och då blev chipsen alldeles för feta..) Ugnsrosta ca 15 – 20 minuter tills chipsen är gyllenbruna och krispiga. Klart!

Ayvar relish dressing

Tar ca 2 min – kan förberedas.

Blanda ayvar relish, het eller mild är upp till dig, med lika mängd Hellmans majonnäs och creme fraiche. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Klart!

Cole slaw

Tar ca 10 min – kan förberedas.

Strimla kål riktigt tunt på mandolin eller i matberedare (jag använde rödkål den här gången). Blanda med lika delar Hellmans majonnäs och creme fraiche. Tillsätt fransk dijonsenap efter tyckte och smak. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Klart!