Ljummen sallad med knapriga parmachips!

Är du sugen på ostar och skinkor ikväll, men tycker du att det känns för onyttigt? Sno ihop en ljummen sallad vet ja. Väldigt gott, jättesnabbt och samtidigt nyttigt, bästa kombinationen! Smaklig måltid.

ParmachipsLjummen sallad med knapriga parmachips – 2 personer

Lägg ut tunna skivor av parmaskinka på bakplåtspapper. Kör i ugnen 170 grader i några minuter tills skinkan torkar. Kolla hela tiden, det går fort på slutet. Dra upp värmen till 200 grader och sätt in en ugnsfast form med valfritt antal körsbärstomater. Ringla lite flytande honung över. Kör i några minuter tills de blir ugnsbakade och börjar spricka.

Fördela 1 påse färdig finbladig sallad på två tallrikar. Klicka små bitar av smakrik gorgonzola eller annan dessertost över salladen. Grovhacka en ordentlig  näve med rostade hasselnötter och strö över..

Bryt parmachipsen över salladen och lägg ut körsbärstomaterna. Tryck sönder tomaterna lite med en sked så att kärnorna rinner ut.

Lite salt, nymalen svartpeppar, balsamico och en god olivolja, sedan är det klart. Servera med en bit bröd om du är extra hungrig.