Lyxig macka till favoritprogrammet!

04c73ab0-a028-4695-88be-67ece7a1685dJordärtskockor är min absoluta favorit bland alla rotfrukter! De smakar helt fantastiskt gott, med en lyxig och nötig smak. Tidigare har jag mest gjort soppa, puré och rostade jordärtskockor, men när jag såg på Nyhetsmorgon att en kock hade gjort en macka med en jordärtskocksröra till middag, då ville jag absolut prova. Så igår kväll fick det bli en lyxig middagsmacka till hockeymatchen på TV. Riktigt, riktigt gott, så det kommer jag göra om. Prova du också! Smaklig måltid :).

Macka med jordärtskockor och frön – 3 personer

1 bra baguette
200 gram ekologiska jordärtskockor
200 gram Philadelphia cream cheese (jag körde light 11%. Inte för att det gör någon skillnad, men ändå ;))
Liten klick smör
En knippa gräslök
Salt
Nymald svartpeppar
Blandade frön (jag köpte en påse ”Salladstopping” med pinjenötter och solrosfrön)
1 ask smörgåskrasse

Sätt på ugnen på 225 grader. Skala och dela jordärtskockorna på mitten. Lägg i en ugnsfast form tillsammans med smöret, salt och nymald svartpeppar och rosta tills de blir helt mjuka. Tar ca 20-25 minuter. Låt svalna i några minuter. Under tiden kan du rosta fröna i het, torr panna och hacka gräslöken.

Mosa jordärtskockorna, blanda med färskosten och gräslöken. Smaka av med eventuellt mer salt och nymald svartpeppar. Bred röran på brödet och toppa med frön och smörgåskrasse. E voila! Klart att avnjutas med något gott att dricka till.  🙂