Vino e Pane + Fröken Anders = Sant

Jag träffade, eller rättare sagt såg, Anders första gången redan 2014. Jag minns honom väl från programmet Sveriges Mästerkock eftersom jag verkligen gillade hans sätt att laga mat. Inte så jäkla komplicerat med ärtor i kors och skum, utan rustikt, fräscht baserat på riktigt bra råvaror. Senare i serien åkte Anders ut på kvällens godaste (jo, juryn sa faktiskt det) Biff Rydberg, men tyvärr var den också ”fulast” (jo, de sa faktiskt det också). Och eftersom hon som så småningom skulle komma tvåa bara grät floder i varje program, så orkade jag inte att kolla mer den säsongen.

Flera år senare behövde jag hitta en lokal där jag kunde hålla mina vinprovningar och min kompis Mange tipsade om ett nytt ställe i Birkastan där jag kanske kunde höra mig för. Där var han igen, min favoritmästerkock, som en av delägarna. Jag började köra mina vinprovningar där och Anders och jag började samarbeta med  gemensamma mat- skaldjur- och vinevent. Det visade sig att vi också i verkligheten hade en samsyn på mat. Vi båda båda italiensk och fransk smaker, bra viner till, skaldjur, fisk, pizza och pasta. Fantastisk mat med riktigt bra råvaror! Båda kan leta runt hela stan i jakten på den optimala fermenterade vitlöken eller svartpeppar från Kambodja.

För någon vecka frågade jag mina följare på sociala medier om ni vill ha fler recept på Vino e Pane och svaret var glasklart. Ja, det vill ni! Vad är då bättre än att jag bjuder in min gode vän och numera kollega  Anders, och publicerar hans recept på min hemsida. 🙂

Ingen av oss är någon pettimetertyp som anger recept med kryddmått, knivsudd och 1/4 tesked, utan du kan förvänta dig ”en näve, en klick, pyttelite eller massor” i våra recept. Ambitionen är att inspirera dig att prova på nya grejer, på nya sätt, nya ingredienser och prova nya viner. Till varje recept kommer jag tipsa om något kul vin som passar riktigt bra till. 

Vi hoppas verkligen att ni kommer att gilla att följa oss och att testa våra recept. Hör gärna av dig om du saknar något speciellt så tar vi med det framöver. Vi ser fram emot ett kul samarbete med er följare! 

Stor kram från Cathryn och Fröken Anders