Ska du laga kyckling eller en bit lax ikväll och vill ha tips på en ny, kul, asiatisk sås? Då kan jag varmt rekommendera kinesiska Bambam. Vilket bra namn, passar perfekt just ikväll när det återigen är Melodifestivalen på TV. 🙂
Jag gjorde en lite matigare sallad häromkvällen och ringlade bambam-såsen över min kycklingfilé och Anders laxfilé och det blev riktigt smarrigt. Prova du också! Smaklig måltid. 🙂
Bambam-sås – 4 personer
1 msk tahini (sesampasta)
1 msk risvinäger
1 tsk sechuanpeppar
1,5 msk kinesisk soya
2 tsk socker
2 msk ljus soya
1/4 kycklingbuljongtärning
2 tsk chiliolja (eller ta vanlig olivolja med lite chiliflakes)
1,5 msk jordnötssmör eller finhackade, osaltade jordnötter
Mortla sechaunpeppar så att den blir finmald. Finhacka jordnötterna om du inte använder jordnötssmöret. Blanda ihop alla ingredienser. Låt gärna stå en stund så att alla smaker sätter sig.
Till salladen använde jag:
Finbladig sallad
Avocado
Ugnsrostade körsbärstomater
Grovhackade, rostade och osaltade cashewnötter
Gurka utan kärnor
1 st kycklngfilé eller laxfilé per person