Krabbklor med het smörsås

Den här förrätten med krabbklor och hett smör kommer garanterat att bli en riktig hit på middagsbordet framöver. Inspirationen står Fröken Anders för och som vanligt när han lagar mat är det enkelt, tydliga smaker och helt magiskt gott. Krabbklorna gjorde succé när vi bjöd på dem på en vinprovning nyligen. Tillsammans med en mustig champagne, eller annat gott bubbel på t ex Pinot Noir och Meunier, så gifter det sig helt fantastiskt.

Det här behöver du per person:

1 stor, 2 små eller hur många krabbklor som helst
Finstrimlad grön chili
Finstrimlad röd chili (använd en chili med den styrka du gillar mest)
En riktigt stor klick med bra smör, ca 50 gram per person
Helst färsk vitlök, annars vanlig torr
Finstrimlade persiljestjälkar
Zest från en ekologisk citron

Till garneringen:

Färskpressad citron
Salt
Nymald svartpeppar
Strimlad bladpersilja
En stor bit baguette för att suga upp smöret med, kanske lite varmt vitlöksbröd med massa riven parmesan över 🙂

Så här gör du:

  • Ta fram något hårt och krossa klorna lite lätt så att de öppnar sig
  • Blanda ihop alla ingredienser till smöret
  • Klicka på krabborna
  • Grilla i 10 minuter på 275 grader

Till serveringen:

Lägg upp på lite djupare tallrik så att smöret inte flyter ut och ringla över smörblandningen. Krama ut lite citronsaft, krydda med salt och peppar och lägg på lite strimlad bladpersilja och tänk på Fröken Anders. 🙂