Min svärfars mamma Jenny föddes 1904 som nummer 3 i en barnaskara på 14 i en liten banvaktarstuga i Tegefjäll utanför Åre. Så småningom gifte hon sig med Pelle Trollsås från gården Trollsåsen en bit därifrån och blev med tiden en riktig hejjare på att laga mat. Bland annat gjorde farmor Jenny en helt gudomlig gubbröra som har gått i arv genom släkten. Självklart har röran en hedersplats på såväl påsk- som julbordet. Testa den gärna du med! Smaklig måltid och Glad Påsk!
Trollsåsarnas gubbröra – 8 personer
Koka 4 st ekologiska ägg i 8-9 minuter. Finhacka 1 liten gul lök och fräs genomskinlig i smör. Finhacka äggen samt en stor och en liten burk ansjovis. Blanda allt med löken, häll på lagen från ansjovisburkarna och fräs på låg värme i 15 minuter.
Blanda i 0,5 dl vispgrädde och 1 dl finhackad dill mot slutet av kokningen.
Servera som en rätt på buffébordet eller på knäckebröd som vickning.