Farmor Asta har många paradrätter och en av de som uppskattas mest av barnbarnen är hennes snabba biff stroganoff. Krämig, god och enkel att laga är det en favorit på matbordet hemma i Umeå eller på sommarstället utanför Örnsköldsvik. Stroganoffen kokar under tiden riset blir färdigt, perfekt en vardagskväll när du vill bjuda på något delikat som går snabbt att fixa efter jobbet. Buon appetito! 🙂
Biff Stroganoff – 4 personer
750 gram lövbiff
3 st gula lökar
5 dl grädde (ju fetare desto godare, precis som vanligt)
1 dl tomatpuré
(1 msk fransk dijonsenap om du känner dig extra wild and crazy)
Salt och nymald peppar efter behag
Smör till stekning
Nykokt ris
Finhacka löken och stek genomskinlig i smör. Strimla lövbiffen i tunna strimlor och bryn i smör. Lägg löken och köttet i en stekgryta. Tillsätt tomatpurén och grädden. (Godast blir det självklart med ren vispgrädde. Om du vill ha magrare kan du ta samma mängd, men blanda mjölk och grädde.) Salta och peppra efter behag. Låt koka på medelvärme tills riset är klart. Rör om med jämna mellanrum så det inte fastnar i botten. Späd med mer grädde om vätskan kokar in. Garnera med finhackad persilja och servera med riset och en smarrig sallad. Huvvaligen så gott! 🙂