Den enklaste lilla förrätten med räkor, avocado och koriander

bec3aa34-fb0b-43a6-9f26-af38ba006151Har du sett på Facebook och hemsidan att jag arrangerar olika dryckesprovningar för Vino e Pane? Vi har kört ett 10-tal provningar vid det här laget och jag är riktigt glad över att responsen har varit väldigt positiv. Det våra gäster säger att de uppskattar särskilt mycket är att det bjuds på ordentliga tilltugg som matchar respektive dryck. Som den här lilla rätten t ex, en slags ceviche  på räkor. Vi äter den tillsammans med en flaska välkylt mousserande Sauvignon Blanc från Nya Zeeland och kombinationen av det syrliga vinet och den syrliga dressingen är en riktig fullpoängare. Prova gärna du också. Enklare förrätt eller drinktilltugg får man leta efter. Fort går det och gott blir det, speciellt med ett lite syrligt vin till. Smaklig måltid! 🙂

(Förresten, vi fortsätter med våra provningar av mousserande vin, standardöl, pale ales och återkommer under året med sommaröl, rosévin, rött vin och vitt vin. Datum hittar du på www.vinoepane.se/events. Hjärtligt välkommen!)

”Ceviche” på räkor med avocado och koriander
6 personer som förrätt eller 10 personer som drinktilltugg serverat på matsked

500 gram oskalade räkor
1 kruka färsk koriander
2 st avocado
1 st schallottenlök eller 2 st salladslök
1 tsk röd chili
2 st vitlöksklyftor
Saften av 2 st färska lime
3 msk extra fin olivolja
1 msk vit balsamico
1 tsk honung
Salt
Nymald svartpeppar

Kärna ur avocadon och skär i mindre bitar. Skala räkorna och skär i mindre bitar. Hacka schallottenlöken eller skiva salladslöken. Hacka koriandern. Blanda koriander, avocado, lök, vitlök, chili och räkor. Mixa ingredienserna till dressingen. Häll dressingen över räkblandningen och låt stå i några minuter innan serveringen.

Du kan förbereda dressingen och allt annat i god tid innan serveringen förutom att skära avocadon . Avocadon blir nämligen mörk i färgen av syre och ser inte så aptitlig ut.

2f9297eb-7e13-4ad7-91f0-d10dce3196d7