Det blir tapas ikväll, igen!!

Patates med tomatalioli och bläckfisksallad med stjälkselleri
Patates med tomatalioli och bläckfisksallad med stjälkselleri

Matresan runt södra Europa fortsätter och nu har vi varit i Spanien sedan några dagar. Vi har mycket mer mat kvar att testa, så vi stannar någon vecka till innan vi åker vidare. Visst har jag varit i Spanien massor av gånger tidigare, men min kunskap om det spanska köket är fortfarande relativt begränsad. Massor av tapas såklart, fläsk, skinkor och mycket mer vitlök än jag är van vid från Italien.

Torkad rå tonfisk med rostat bröd
Torkad rå tonfisk med rostat bröd

Det bästa med tapas är att det är så enkelt. Vad som helst egentligen kan bli små, häftiga maträtter som kan kombineras i all oändlighet. Varmt och kallt, tillagat och upplagt, inlagt och ljummet.

Bläckfisk à la Andalusien och Pilgrimsmusslor med julienne i vitvinssås
Bläckfisk à la Andalusien och Pilgrimsmusslor med julienne i vitvinssås

Tapas började serveras i Andalusien längst ner i söder under 1800-talet och “original”-drycken att dricka till är egentligen väl kyld sherry, men jag föredrar en riktigt kall cava.

Padrones, små gröna paprikor, stekta i olivolja med flingsalt
Padrones, små gröna paprikor, stekta i olivolja med flingsalt

Du kan äta massor av tapas för att ersätta en hel middag eller bara några få till drinken innan maten. Perfekt bjudmat, du kan förbereda det mesta, och bära fram på bordet i takt med att det blir klart. Självklart kommer vi äta tapas ikväll, igen!, som förrätt innan middagen. Mer tapas åt folket! Buen Provecho! 🙂

Sallad de Russo
Sallad de Russo
Padrones, små gröna paprikor, stekta i olivolja med flingsalt
Padrones, små gröna paprikor, stekta i olivolja med flingsalt
Massa olika ostar från ko, får och get
Massa olika ostar från ko, får och get
Jamon iberico med patates alioli
Jamon iberico med patates alioli
Fläsk- och inälvskorv Butifalla med vita bönor
Fläsk- och inälvskorv Butifalla med vita bönor
Havssnäckor
Havssnäckor
Vit fisk med röd paprika under osttäcke
Vit fisk med röd paprika under osttäcke
Jamon Iberico Negro, torkad fläskfilé, ko- och getost Pok samt salushones korv
Jamon Iberico Negro, torkad fläskfilé, ko- och getost Pok samt salushones korv
Blåmusslor i tomatsås och sniglar i snigelsås
Blåmusslor i tomatsås och sniglar i snigelsås

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ange din e -postadress nedan för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.