Jag är oerhört glad och tacksam för att jag har nått en milstolpe; fler än 700 följare av Vino e Pane!!! 🙂 Det firar jag med scampiswrap som jag hottar upp med heta, indiska kryddor och en ny laptop (“för den gamla har tatt slut…”). Så här gjorde jag:
Heta, indiska scampiwraps – 2 personer
16 -20 st scampi, självklart MSC märkta
4 st små tortillas (ja, jag fuskade lite med halvfabrikat)
500 gram råa polkabetor
2 dl matlagningsyoghurt
0,5 st gurka
1 st färsk lime
Rapsolja
Klick smör
Salt
Citronpeppar
1 kruka färsk koriander
Granatäppelkärnor
Kryddblandning:
1 msk torkad, röd chili
1 msk garam salam (finns i kryddhyllan i din vanliga butik)
0,5 msk vitlökspulver
0,5 msk torkad ingefära
1 tsk torkad koriander
1 tsk gurkmeja
Börja med att blanda ihop kryddblandningen och lägg i scampi (se till att de täcks ordentligt av kryddorna).
Finhacka koriander och blanda ner i matlagningsyoghurten. Riv gurkan grovt och krydda med lite salt och citronpeppar (eller vanlig nymald svartpeppar). Krama ur vätskan ur gurkan och blanda ner i yoghurten.
Skala de råa betorna och riv fint. Stänk på lite nypressad limejuice.
Stek scampin på medelhög värme i rapsolja och lite smör. Blanka av med smör när räkorna är färdiga.
Rosta tortillas på båda sidor i en torr, het stekpanna.
Montera wrapsen, först tortillas i botten, därefter en ordentlig hög med limebetor. Lägg på 4 -5 scampi och klicka över gurkyoghurten. Garnera med granatäppelkärnor. Vik in brödet och ät som en wrap. Smaklig måltid!