Key Lime Pie!

Längst ner i Florida, nära norra kubanska kusten ligger Key West. Om du kör bil från Miami är det en riktigt häftig väg, en smal öremsa med havet på båda sidor. Vägen tar många timmar, men det är det väl värt. (Om du har möjlighet, stanna till på Morada Bay Café på ön Islamorada och ta en gudomlig grillad fisk och en svalkande marguerita till lunch. Adress 81600 Overseas Highway, tel 001-305 664 0604).

Väl framme på USA’s södra utpost i havet hittar du monumentet Southern Most Point, avkomlingarna till Hemingways katter med massa extra tår, bra restauranger, goda drinkar och såklart Key Lime i alla dess former. Överallt säljs det Key Lime Pie och det verkar som den sötaste pajen ”vinner”. Själv föredrar jag lite syrligare, lite fräschare och då passar det här receptet perfekt tycker jag. Enjoy folks! 🙂

FullSizeRender (1)Key Lime Pie – 6 personer

Degen:
200 gram digestivekex
100 gram osaltat smör

Fyllning:
1 burk sötad kondenserad mjölk (400 gram)
4 st ekologiska äggulor
Skal och saft från 5 st lime

Kör digestivekex och smör smuligt och fint i en matberedare. Tryck ut degen på botten i en rund form, 25 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 175 grader i 175 grader.

FullSizeRender (2)Under tiden gör du fyllningen. Riv skal och pressa ut saften ur limen. Blanda med kondeserad mjölk och äggulor. Låt stå i kylskåpet och dra till sig smakerna under ca 1-2 timmar. Sila bort skalbitarna genom en finmaskig sil. Rör runt med en matsked så att äggblandningen åker genom silen lite fortare.

Häll smeten över den avsvalnande degen. Grädda i mitten av ugnen 175 grader ca 15-17 minuter så att fyllningen stelnar.

Garnera den svalnade pajen med tunna skivor av lime och servera med en klick lättvispad grädde eller vaniljglass. Enjoy folks! 🙂