Taco med räkor och grönt äpple brukar vara riktigt populärt när jag gör dom som tilltugg när vi har vinprovningar. Kombinationen av handskalade räkor, nyrivet grönt äpple, het chipotlemajonnäs och hackad koriander på toppen passar perfekt med ett vitt vin med riktigt hög syra, t ex Sauvignon Blanc från Nya Zeeland eller en tysk Riesling.
Som vanligt när jag lagar mat går det snabbt och enkelt att göra, plus att det går bra att förbereda. Perfetto! Prova du också. 🙂
Taco med räkor och grönt äpple – 4 personer
2 mjuka vetetortillas
1 dl Hellmans majonnäs eller hemmaslagen
1 kruka färsk koriander
2 st Granny Smith äpplen
2 msk chipotlepasta (finns färdig på tacohyllan)
500 gram stora räkor med skal
Så här långt kan du förbereda:
- Hacka koriandern.
- Blanda majonnäs med chipotlepastan.
- Skala räkorna.
- Skär ut 4 st rundlar från tortillabröden med hjälp av ett glas. Jag brukar ta ett glas med 7 cm i diameter till mina minitacos.
Precis innan serveringen:
- Rosta tortillarundlarna i ett torr, het panna så att det blir lite krispigt.
- Placera ut tortillabröden på varsin tallrik.
- Bred på 1 msk chipotlemajonnäs och fördela räkorna jämnt mellan bröden.
- Precis innan du bär ut tallrikarna river du äpplena på den grova sidan på rivjärnet. (Om du väntar för länge blir äppelrivet brunt och fult).
- Lägg en ordentlig klick äppelriv på respektive taco och toppa med hackad koriander. Klart!
Vintips!
Den här friska tacon passar perfekt med ett vitt vin med riktigt hög syra t ex ett mousserande eller vanligt vitt vin från Nya Zeeland, gjort på druvan Sauvignon Blanc. Det finns flera bra på Systembolagets ordinarie sortiment att välja mellan, t ex Saint Clair för 119 kr.