Jag tvivlar på att jag någonsin varit så mätt som efter den här veckan i Åre? Vi har ätit fantastiskt god mat, både hemma i vår hyrda lägenhet och ute på restaurang. Åre är verkligen en skidort som satsar stort på riktigt bra mat!
Vi har varit runt på fem av Åre’s restauranger och mycket har varit bra, men Vinbaren bakom Åregården var överlägset bäst. Jag kan varmt rekommendera ett besök! Tyvärr kan man inte boka bord, men ta en tidig middag eller ät senare än vanligt, det är helt klart värt väntan. Restaurangen öppnar kl 17 och köket stänger kl 23.
Vi åt 2-4 smårätter per person, blev lagom mätta och njöt av:
Biff tartar med anklever, friterad fetaostrulle med honung, rillette på confiterat anklår, seafood cakes med spicy mangosallad, långkokt grissida med majspuré, Vinbarens burger med tryffelmajonäs och grillad flapsteak med ugnsbakad rotsakssallad. Allt gudomligt gott! Vi kommer tillbaka!!!
Buon appetito! 🙂