Jag älskar att ha gäster och ju fler, desto bättre! För att hålla kostnaderna nere (så att vi kan ha fest oftare) och samtidigt behålla min energi på topp bjuder vi gärna på en varm soppa, gott bröd och spännande färskoströror. Var och en får välja toppingen de vill lägga på soppan. Det går utmärkt att förbereda och kan stå framdukat under hela minglet, så att jag hinner prata med alla gäster.
Färskoströror
– 600 gram naturell färskost per röra
Röra 1) 2 dl hackade hasselnötter som du först rostat i torr, het panna + 2 dl finhackade svarta oliver av bra kvalitet + salt och peppar efter behag
Röra 2) 1 dl ajvar relish stark + 1 dl finhackade soltorkade tomater i olivolja + salt och peppar efter behag
Röra 3) 1 paket frysta franska örter + 3 krossade vitlöksklyftor + salt och peppar efter behag
Tomatsoppa 8 liter
Finhacka 6 st gula lökar och 6 st vitlöksklyftor. Fräs genomskinliga i olivolja. Häll på 5 st 500 grams förpackningar med passerade tomater och 5 st med krossade tomater. Häll på 3 liter grönsaksbuljong och krydda med 1 dl strösocker, basilika, oregano, chiliflakes, salt och peppar så att soppan blir mustig och smakrik. Låt soppan koka i 15 minuter. Håll soppan varm på låg värme på spisen under hela festen och duka fram så att gästerna kan ta för sig själva.
Topping
Tänk gärna i färger så att soppan blir snygg i skålen. Lägg respektive topping i separata skålar.
– Tärnad bacon som du knaperstekt och låtit rinna av på hushållspapper (3 paket)
– Solrosskott (2 paket)
– 200 gram finriven parmesan eller annan smakrik hårdost (det går åt massa ost)
– Krutonger i kuber (jag använde en hel “Jättefranska” där jag skar bort alla kanter och skar brödet i små fyrkanter. Rosta ca 10 minuter i medelvarm panna med lite olivolja. Rör om så att krutonger inte bränns vid.
– Finhackad tomat med hackad basilika och lite olivolja. (8 tomater utan det hårda i mitten + 4 krukor basilika)
Buon appetito! 🙂