Fixa till supersnabb ”tiramisu” med jordgubbar och rabarber!

unnamedNu när det är högsäsong för svenska jordgubbar försöker jag äta dessa små solbomber vareviga dag. Så goda med bara med lite vispad grädde, lite ovispad grädde, i frukostyoghurten, med vaniljglass eller bara som de är. Men som en dessert efter en god middag är det lite roligare att lägga ner lite mer tid på att göra något extra gott, men bara liiite mer tid. Den här fusk-tiramisun gör du på några minuter och den blir hur god som helst. Smaklig måltid! 🙂

 

Fuskig tiramisu med jordgubbar och rabarber – 6 personer

4 stora rabarberstänger
2 msk strösocker
1 liter svenska jordgubbar
6 st savoiardikex, kallas också Ladyfingers
250 gram mascarpone
1 dl vispgrädde
0,5 – 2 msk florsocker

Tiramisu med rabarberdessertSkala bort yttersta, trådiga skalet på rabarberna och skär i mindre bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med strösockret. Smält på låg/medelvärme tills det blir en krämig konsistens. Rensa och skär jordgubbarna i mindre bitar. När krämen har svalnat blandar du i hälften av jordgubbarna och fördelar jämnt i botten på 6 st glas, gärna martiniglas.

Smula sönder ett savoiardkex per glas och lägg över kompotten.

Blanda ihop mascarpone med ovispad grädde och 0,5 – 1 msk siktat florsocker till en jämn kräm. Smaka av om du behöver mer florsocker. Klicka i mascarponekrämen över de smulade kexen. Fördela resten av jordgubbarna överst och sikta lite mer florsocker. Servera genast.

Om du vill variera dig kan du koka t ex jordgubbskompott istället eller varför inte en äppel- och/eller päronkompott framåt hösten. Se bara till att du toppar med samma frukter eller bär som du har i kompotten. Lycka till!