Smarrig tunnbrödsrulle!

Nyår TunnbrödsrulleEn del dagar känner jag ett sug efter något mastigt och smarrigt som fyller magen snabbt. De dagarna, som tur är ganska få, då är en tunnbrödsrulle riktigt gott!

Dela en korv av bra kvalitet på längden och stek den i smör. Jag tycker mycket om Scan Tellicherry Pepper korv med 90 % kött.
Rör ihop gurkmajonnäs på majonnäs av god kvalitet, gärna hemslagen, bostongurka och nymalen svartpeppar. Rulla ihop stort tunnbröd  med korven, potatismos, gurkmajonäs och lite stark senap. Buon appetito! 🙂

Förresten, du vet väl om att en hemslagen majonnäs håller sig i kylskåpet i upp till 4 veckor. Passa på att gör en stor sats på en gång, så har du så det räcker ett tag. Perfetto! Så här gör jag:

MajonnäsVispa ihop 2 ekologiska äggulor, 1,5 tsk rödvinsvinäger och 1,5 tsk dijonsenap med ballongvisp i en stor bunke. Häll i 5 dl matolja långsamt och i en tunn stråle Under tiden som du vispar hela tiden. (Du riskerar att få mjölksyra i armen, så du kanske kan hitta en kompis att byta av vispandet med.) När majonnäsen har rätt konsistens smakar du av med lite salt. Färdig!

Använd matolja med en neutral smak. Både olivolja och rapsolja kan bli lite väl intensiva i smaken.

 

trollsask1
trollsask1
Articles: 32