Mer italienskt, vitello al forno!

Vitello salad 2Min svärson Calle tycker att det är “jobbigt att laga mat, att det är så invecklat och att det tar så lång tid”. Just därför fick Calle uppdraget att laga middagen ikväll, en utmaning som han antog med bravur. 🙂

Efter maten säger Calle att han är förvånad att “det var så enkelt” och att resultatet av SÅ lite jobb var en “sensation”. 🙂 Om du också tillhör de som tycker att det är jobbigt att laga mat, laga den här rätten och bli förvånad över att det är så enkelt och så oerhört gott!

Vitello al forno – Ugnsbakad kalv – 6 personer

1,5 kg kalvstek eller kalvytterfilé
Några skalade vitlöksklyftor
Några stjälkar färsk timjan och färsk salvia
Salt och peppar efter behag
Extra vergine olivolja

Vitello saladKrydda kalvsteken och bryn köttet i olivolja samt örterna. Lägg steken i en ugnsfast form, tillsätt örterna och vitlöken. Stek i ugnen, 120 grader, tills innertemperaturen är 56 grader. Låt vila minst 10 minuter innan du skär upp köttet.

Ta fram 6 st tallrikar och fördela ut 2 st påsar finbladig salladsmix på respektive tallrik. Skär upp köttet i tunna skivor och lägg på salladen.

Rosta 1 st ask babyplommontomater i honung och olivolja i ugnen i ca 15 minuter, 200 grader.

Rosta 1 st liten påse pinjenötter gyllenbruna i en het, torr stekpanna.

Fördela tunna skivor av parmesanskinka på bakplåtspapper på en plåt. Rosta i ugnen ca 10 minuter, 200 grader tills det blir skinkan blivit torra som chips.

Grovriv 100 gram parmesanost.

Kör Salsa Verde i mixern:
1 kruka basilika
1 kruka bladpersilja
0,5 kruka mynta
1 klyfta vitlök
1 dl extra vergine olivolja
1 msk Dijon senap
1 msk kapris
4 cm sardellcreme eller 2 st sardellfilér
1 msk citronsaft
Salt och nymald svartpeppar efter behag

Lägg upp salladen, tomaterna, köttet, parmachipsen, parmesanosten, pinjenötterna och ringla Salsa Verde över köttet. Färdigt! Buon appetito! 🙂
 

 

 

 

trollsask1
trollsask1
Articles: 32

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ange din e -postadress nedan för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.