Min kompis Lena gör världens godaste, små delikata saffransbiscotti som passar utmärkt till en varm glögg så här i juletider.
75 gr smör
1,5 gram saffran
4-5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2,5 dl grovhackade sötmandlar
2 dl strösocker
2 ekologiska ägg
1 krm salt
Smält smör och saffran i kastrull och låt svalna lite. Blanda mjöl och bakpulver, blanda ner i saffranssmöret. Arbeta ihop till en deg som du lägger på mjölat bakbord och formar fyra längder. Lägg längderna på plåtar täckta med bakplåtspapper och pudra över lite mjöl. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter, 200 grader.
Ta ut plåten och sänk ugnsvärmen till 100 grader. Skär längderna i 2 cm breda bitar. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt skorporna torka i 20-30 minuter med ugnsluckan lite på glänt. Buon appetito! 🙂
(Gör dubbelsats så att du kan lägga i en snygg burk och ta med som “gå bort”-present.)