Pasta al dente!

cropped-0551Det är ingen konst att få till pasta med perfekt tuggmotstånd, al dente, om du följer några enkla tricks:

1. Använd en stor kastrull med MASSOR av vatten annars riskerar du att pastan klibbar ihop.

2. Salta vattnet ordentligt, men hoppa över oljan (den gör i alla fall ingen nytta).

3. Koka pastan väldigt underkokt, ca 2-3 minuter kortare än anvisningen på paketet. När du provtuggar på pastan ska det yttersta höljet vara färdigt, medan kärnan ska vara riktigt hård. (Glöm det där med att slänga spagettin på väggen, som man skulle göra på hemkunskapen i skolan, då är den helt sönderkokt.)

4. Häll av vattnet, men skölj INTE med vatten.

5. Blanda pastan ordentligt med såsen du ska servera till i pastakastrullen på den varma plattan. Pastan fortsätter att tillagas och kommer att vara perfekt när du serverar vid bordet.

6. Lägg upp pastan med såsen på ett stort uppläggningsfat och lägg gärna på lite extra sås. E voila, en perfekt kokt pasta! Buon appetito! 🙂

trollsask1
trollsask1
Articles: 32