Saltimbocca hoppar in i munnen!

SaltimboccaDen här norditalienska rätten med kalv, salvia och skinka som kokar i vin och smör är så god att den hoppar rakt in i munnen, därav namnet :-). Dessutom går rätten riktigt snabbt att laga, speciellt om du hoppar över pasta eller potatis, och bara serverar goda grönsaker till.

Saltimbocca – 2 personer (är ni fler ökar du såklart bara på receptet)

1 – 2 kalvschnitzlar per person (det beror på storleken)
2 st färska salviablad per schnitzel
1 skiva parmaskinka eller liknande per schnitzel
Vetemjöl special
Olivolja till stekning
1 glas vitt vin
50 gram smör
Salt och peppar efter behag

Salta och peppra kalvschnitzlarna. Lägg på salviabladen och en skinkskiva per schnitzel. Fäst med tandpetare. Vänd i vetemjöl. Stek i olivolja med skinksidan neråt. Vänd köttet och häll på vinet och smöret. Låt koka in i köttet, vilket tar några minuter.

Stek färska salviablad i lika delar smör och olivolja så att de blir riktigt knapriga och goda. Lägg på köttet vid serveringen. Just kombinationen av smör och olivolja tar fram det absolut bästa ur salvian så att det blir helt fantastiskt gott.

Jag gillar färsk bladspenat till (200 gram för 2 personer) som jag fräst i olivolja tillsammans med 0,5 st finhackad gul lök och 1 klyfta finhackad vitlök. Rosta pinjefrön i het, torr panna och garnera spenaten med nötterna inför serveringen.

Buon appetito! 🙂

 

 

 

trollsask1
trollsask1
Articles: 32