Italiensk tomatsoppa
När jag har ätit en kraftigare lunch brukar jag vilja äta en soppa till middag, gärna med en macka till. Om Anders fick bestämma däremot, skulle vi äta soppa varje dag. Så häromdagen slog jag två av flugorna i samma…
När jag har ätit en kraftigare lunch brukar jag vilja äta en soppa till middag, gärna med en macka till. Om Anders fick bestämma däremot, skulle vi äta soppa varje dag. Så häromdagen slog jag två av flugorna i samma…
Jag har funderat mycket på min blogg, de recept jag lägger ut och det “budskap” jag vill försöka förmedla. Syftet är glasklart, jag vill inspirera dig och andra att våga!! Våga prova nya smaker, våga lita på din egen smak,…
Vilken matbloggare är jag som alltid, eller åtminstone nästan alltid, glömmer att ta foto på maten jag lagar? :/ Jag har mängder av goda recept, men eftersom jag tycker att jag saknar bra bilder att illustrera receptet med, så har…
Våren 2015 bilade Anders, Elsa och jag omkring i södra Europa under några månader. Vi började som vanligt med Piemonte i norra Italien (som vi älskar) innan vi körde längs hela den franska och den spanska kusten till Medelhavet. I…
Söndag eftermiddag, en riktigt lång promenad, hem och tända ljus, sätta på bra musik och knyta förklädet runt midjan. Då är jag redo för någon timme total avkoppling i köket. Igår var vi sugna på indiskt och istället för den vanliga…
Jag brukade säga att om man kunde överleva bara på gorgonzola, hummer och rödvin, ja då skulle jag äta det varje dag, resten av mitt liv. Tack och lov har jag utvecklat mina smaklökar en hel del sedan dess, men…
Jag tycker att matchningen med mat och vin är riktigt spännande. Tänk att det rätta vinet kan lyfta en rätt till skyarna, men lika gärna “platta till” det fullständigt. Under vårens alla vinprovningar har vi hittat många, sköna kombinationer mellan…
Vi hänger några dagar på Höga Kusten för att träffa den senaste familjemedlemmen Max. När man ska försöka få till en bra middag som passar alla 10 i olika åldrar mellan 1 månad (nåja, han äter mest mammas mjölk) och…
Nu har vi äntligen kört igång med vårens roséprovningar och eftersom vi lägger stor vikt vid tilltuggen har jag har ägnat mycket tid åt att forska kring vilken typ av mat som passar med olika typer av vin. En del…
Nu när jordgubbssäsongen står för dörren kommer jag att baka den här underbara jordgubbspajen, eller crostata di fragole, så ofta jag kan. Receptet har jag fått av min väninna Clotilde i Piemonte som lagar den här typen av paj mest varje…
Visst är det nära till hands att svänga ihop en pasta med något gott i när man “inte har någonting hemma”. Den här våren däremot, när vi försöker hålla koll på vad vi stoppar i oss, är det en lite…
Tillhör du dem som försöker hålla nere antalet kolhydrater och skippa bröd och pasta? Då kanske du vill testa den här rätten där jag använde romansalladsblad att linda in kycklingen i? Tillsammans med salsan och chipotlemajonnäsen blev det en riktig…