Salsa di noci

Som du vet älskar jag verkligen Italien och någon av de allra bästa regionerna är Ligurien. Inte den mest välkända om man jämför med Toscana, Sicilien och Sardinien, men för mig tillhör Liguria lätt de tre bästa i Italien! Ligurierna är väldigt lika…

Läs merSalsa di noci

Knapriga äppelmuffins!

Jag gillar knapriga äppelmuffins, men ofta tycker jag att de man köper är alltför stora och innehåller typ miljoner kalorier. De här bakade jag häromdagen, de är i mer lagom storlek och jag skulle kunna äta två på raken om jag är lite extra ”wild and crazy”. …

Läs merKnapriga äppelmuffins!

Godare än glögg!

Tycker du också att glögg är lite för sött? Testa någon av mina favoriter istället, lite ”vuxnare” i smaken som värmer en kall kropp och själ. Glühwein Häll ett stort glas torrt rödvin per person i en kastrull. Tillsätt 1 tsk…

Läs merGodare än glögg!

Fylld kalkon

Julafton blir det självklart ett traditionellt svenskt julbord hemma hos oss, numera med veganska inslag. På juldagen däremot äter vi alltid kalkon och det har vi gjort åtminstone de senaste 20 åren. Det vita, mjälla kalkonköttet, den goda såsen och…

Läs merFylld kalkon