Vitello Tonnato

Vitello tonnato kanske du undrar, är inte kombinationen kalvkött och tonfisksås väldigt konstig? Nej inte alls faktiskt och bakgrunden till den här lyckade kombinationen är lika kul den. När salt-”bönderna” vid Medelhavet vandrade upp över bergen för att sälja sitt…

Läs mer

Taco med räkor och grönt äpple

Taco med räkor och grönt äpple brukar vara riktigt populärt när jag gör dom som tilltugg när vi har vinprovningar. Kombinationen av handskalade räkor, nyrivet grönt äpple, het chipotlemajonnäs och hackad koriander på toppen passar perfekt med ett vitt vin…

Läs mer

Gratinerad hummer

En riktig klassiker till fina festen måste väl ändå vara gratinerad hummer? Den är enkel att göra, går jättebra att förbereda, de flesta gillar det och så känns den extra lyxig och påkostad.  Speciellt med ett glas champagne till. Jag…

Läs mer

Toast Skagen

Toast Skagen är inte lätt att hitta i Skagen. 🙂 Jag kommer ihåg en sommar för väldigt länge sedan, till och med innan jag hade träffat Anders och barnen föddes. Jag var på besök i Skagen, nordligaste spetsen i Danmark…

Läs mer

Meze som fredagsmys

Meze som fredagsmys, det längtar jag verkligen efter! Som ikväll, då kommer jag röra ihop ett antal röror som jag äter med pitabröd, en fräsch sallad med knastriga granatäppelkärnor och steka några goda lammkorvar till. Den här middagen går riktigt…

Läs mer

Lorem ipsum dolor sit amet donec

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incidiunt phasellus nulla dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam quis nostrud exercitation ullamco volupate elitesse cillum fugiat nulla paritur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt…

Läs mer

Lorem ipsum dolor sit amet donec

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incidiunt phasellus nulla dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam quis nostrud exercitation ullamco volupate elitesse cillum fugiat nulla paritur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt…

Läs mer

Hjortfilé med viltsky

Hjortfilé med viltsky, puré på jordärtskockor och rosmarinstekta morötter har jag gjort några gånger och det är en riktig fullträff. Det jag gillar speciellt med den här festrätten är att du kan förbereda det mesta i god tid innan, så…

Läs mer