Skip to content
No results
  • Hem
  • Vinprovningar
  • Vinresor
  • Blogg
  • Recept
    • Burgers
    • Dessert
    • Drycker
    • Fest & Tips
    • Fisk & Skaldjur
    • Fröken Anders
    • Kött & Chark
    • Kyckling & Fågel
    • Pasta & Pizza
    • Sött & Bakat
  • Om mig
  • Kontakt
Vino e Pane
  • Vinprovningar
  • Vinresor
  • Blogg
  • Recept
    • Burgers
    • Dessert
    • Drycker
    • Fest & Tips
    • Fisk & Skaldjur
    • Fröken Anders
    • Kött & Chark
    • Kyckling & Fågel
    • Pasta & Pizza
    • Sött & Bakat
  • Om mig
  • Kontakt
Vino e Pane

India goes Scotland med kryddigt kycklingbröst och massa grönsaker!

  • Kyckling & Fågel
  • Cathryn
  • 17 maj 2015

Jag har tillbringat de senaste fyra dagarna i Skottland och självklart har det blivit en hel del friterat. Några påsar av favoritchipsen Salt & Vineger har väl också slunkit ner. Ikväll kändes det därför angeläget att inte äta någon grädde,…

Läs merIndia goes Scotland med kryddigt kycklingbröst och massa grönsaker!

Hallarnas magiska fisksoppa!

  • Fisk & Skaldjur
  • Cathryn
  • 12 maj 2015

Häromkvällen åt jag den godaste fisksoppan någonsin! Mina vänner Ulrica och Magnus hade kokat en soppa med fantastiska ingredienser och slutresultatet blev helt magiskt gott. Hädanefter är det den här fisksoppan jag alltid kommer att göra och ingen annan. 🙂…

Läs merHallarnas magiska fisksoppa!

Öppen lasagne med Karl Johan!

  • Pasta & Pizza, Veggo
  • Cathryn
  • 11 maj 2015

Jag gillar verkligen lasagne och speciellt den gamla ”hederliga” med köttfärssås eller min favorit, en öppen variant med svamp. Porcini, som också är känd under namnen Karl Johan, stensopp eller Penny Bun, är italienarnas egen favoritsvamp och den gör man…

Läs merÖppen lasagne med Karl Johan!

Fantastisk fransk festmeny som du kan förbereda! Oh la la!

  • Dessert, Fisk & Skaldjur, Kyckling & Fågel, Veggo
  • Cathryn
  • 4 maj 2015

Ska du ha gäster och saknar inspiration till vad du ska laga? Vill du kunna hänga med gästerna och inte behöva stå i köket hela kvällen när de andra har trevligt i något annat rum? Vill du bjuda på någon…

Läs merFantastisk fransk festmeny som du kan förbereda! Oh la la!

Rivstart på dagen med egenrostad granola!

  • Veggo
  • Cathryn
  • 2 maj 2015

Vi är hemma igen i Stockholm efter två underbara månader på matturné. Tyvärr får jag konstatera att jag inte kan fortsätta att äta väldigt mycket, väldigt gott och alldeles för fett, nyttigt måste det vara ibland också. 🙂 Helst kör jag…

Läs merRivstart på dagen med egenrostad granola!

Ostron, crepes, äpplen och camembert, bäst i Bretagne och Normandie!

  • Drycker, Fisk & Skaldjur, Veggo
  • Cathryn
  • 27 april 2015

Under vår resa i Bretagne och Normandie, längs den norra kusten i Frankrike, har jag slagits av hur liten människan är i förhållande till naturens väldiga krafter. Här är tidsvattnet oerhört kraftigt och på några ställen kan det tydligen variera…

Läs merOstron, crepes, äpplen och camembert, bäst i Bretagne och Normandie!

Där frosseri är en dygd, maten i Bordeaux och Loire!

  • Drycker, Fisk & Skaldjur, Veggo
  • Cathryn
  • 26 april 2015

I Bordeaux och i Loire-dalen säger man att frosseri är en dygd! Vilket härligt livsmotto. Mer frosseri, mer njutning till folket! Under våra dagar i västra Frankrike har vi verkligen frossat i läckerheter, tillagade med grädde, smör, kärlek och så…

Läs merDär frosseri är en dygd, maten i Bordeaux och Loire!

Pintxos, pinchos eller tapas

  • Fisk & Skaldjur, Kött & Chark, Kyckling & Fågel, Veggo
  • Cathryn
  • 19 april 2015

Pintxos, pinchos eller tapas? Pintxos är inte tapas, inte heller pinchos eller är de det?? Faktum är att det verkar finnas lika många förklaringar som antalet personer man frågar, men om jag försöker mig på ett enda enkelt svar, så kanske det här…

Läs merPintxos, pinchos eller tapas

Långhalsar och kummelhakor, oväntad lunch i Baskien!

  • Fisk & Skaldjur
  • Cathryn
  • 18 april 2015

San Sebastian, eller Donostia som den heter på baskiska, är en härlig stad längs den spanska nordkusten, nära gränsen till Frankrike. Det är en fashionabel badort med flera stora stränder mitt i stadskärnan och här kryllar det också av riktigt bra restauranger.…

Läs merLånghalsar och kummelhakor, oväntad lunch i Baskien!

Damma av portvinsflaskan, här ska smuttas och lagas!

  • Drycker
  • Cathryn
  • 15 april 2015

Jag har precis njutit av tre veckor i Portugal och har bland annat druckit riktigt gott portvin. Det är ju här, i Douro-dalen öster om Porto, som druvorna växer och hela världens portvin skapas. Naturen är väldigt karg och klimatet är…

Läs merDamma av portvinsflaskan, här ska smuttas och lagas!

Mare e monti, hav och berg!

  • Fisk & Skaldjur, Pasta & Pizza
  • Cathryn
  • 12 april 2015

Genuina, italienska pastarätter är väldigt enkla utan massa olika ingredienser. Förutom basen, som antingen kan bestå av tomater, vitlök och chili (speciellt i Neapel och söderut) eller mer milda smaksättningar som i norra Italien, så serveras pastan ofta vegetariskt eller…

Läs merMare e monti, hav och berg!

Musslor är riktigt gott till pastan!

  • Fisk & Skaldjur, Pasta & Pizza
  • Cathryn
  • 10 april 2015

Lämna inte din kokande pasta ensam, den vill ha sällskap! – Gammalt italienskt ordspråk. Med andra ord, bit i din kokande pasta med jämna mellanrum och var beredd att ta bort den från plattan när det återstår åtminstone 2-3 minuter av…

Läs merMusslor är riktigt gott till pastan!
Prev1 … 8 9 10 11 12 13 14 … 16Next
No more posts to load
No results

Nyhetsbrev

Ange din e -postadress nedan för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Senaste inläggen

  • Ordine dei Cavalieri del Tartufo e dei Vini di Alba
  • Vino e Pane + Fröken Anders = Sant
  • Vinresa till Piemonte 22 – 25 april 2022
  • Chokladfondant med hasselnötter
  • Smörrebröd med vinkokta musslor

Kategorier

  • Burgers
  • Dessert
  • Drycker
  • Events
  • Extra
  • Fest & Tips
  • Fisk & Skaldjur
  • Kött & Chark
  • Kyckling & Fågel
  • Nyheter
  • Pasta & Pizza
  • Recept
  • Resor
  • Restauranger
  • Sött & Bakat
  • Uncategorized
  • Veggo

Meta

  • Logga in
  • Flöde för inlägg
  • Flöde för kommentarer
  • WordPress.org
  • Vinprovningar
  • Vinresor
  • Blogg
  • Recept
  • Om mig
  • Kontakt
Vino e Pane

Det bästa med vin, resor och mat

  • Email: cathryn@vinoepane.se
  • Telefonnummer: (+46) 708 95 35 15
  • Address: Östra Ekuddsgatan 19, 18531 Vaxholm

 © 2025 Vino e Pane