Skip to content
No results
  • Hem
  • Vinprovningar
  • Vinresor
  • Blogg
  • Recept
    • Burgers
    • Dessert
    • Drycker
    • Fest & Tips
    • Fisk & Skaldjur
    • Fröken Anders
    • Kött & Chark
    • Kyckling & Fågel
    • Pasta & Pizza
    • Sött & Bakat
  • Om mig
  • Kontakt
Vino e Pane
  • Vinprovningar
  • Vinresor
  • Blogg
  • Recept
    • Burgers
    • Dessert
    • Drycker
    • Fest & Tips
    • Fisk & Skaldjur
    • Fröken Anders
    • Kött & Chark
    • Kyckling & Fågel
    • Pasta & Pizza
    • Sött & Bakat
  • Om mig
  • Kontakt
Vino e Pane

Knapriga American flatbread

  • Veggo
  • Cathryn
  • 28 januari 2016

Har du provat flatbread i USA? Kanske fått det brutet i småbitar i en sallad? Eller med en god topping som snack eller en förrätt? Man skulle kunna säga att flatbread är en kusin till pizzan, till det indiska naan…

Läs merKnapriga American flatbread

Portugisiska bakelser – perfekt för många

  • Dessert
  • Cathryn
  • 26 januari 2016

De här supergoda och superlätta bakelserna började bakas redan på 1700-talet i ett kloster i Lissabon. På den tiden använde kloster massor av äggvita för att stärka tyg och vad skulle de göra med alla äggulor som blev över? Jo,…

Läs merPortugisiska bakelser – perfekt för många

Sticky toffee pudding som i Edinburgh

  • Dessert
  • Cathryn
  • 24 januari 2016

Skottland har ett rykte om sig att vara ett riktigt dåligt matland, åtminstone i mina öron. Det är ju inte så att jag har längtat till just Edinburgh för de enastående matupplevelserna, men faktum är att jag blev riktigt överraskad när…

Läs merSticky toffee pudding som i Edinburgh

Bli din egen mästerkock hemma i köket

  • Fest & Tips
  • Cathryn
  • 22 januari 2016

Jag tror jag har sett varje avsnitt av Sveriges Mästerkock som någonsin visats på TV. Självklart har jag fått med mig mängder av den amerikanska, den brittiska och den australiensiska varianten också. För att inte nämna svenska juniorversionen, den amerikanska,…

Läs merBli din egen mästerkock hemma i köket

Cesarsallad för ”Stockholmsvegetarianer”

  • Fisk & Skaldjur
  • Cathryn
  • 20 januari 2016

Fler och fler väljer att äta mer grönsaker, mindre rött kött, mer baljväxter och mer fisk. Jag tillhör absolut den gruppen. Innan jag träffade Anders och bildade familj åt jag också i stort sett mest vegetariskt, men med sambolivet kom…

Läs merCesarsallad för ”Stockholmsvegetarianer”

Fräscha och nyttiga vietnamesiska vårrullar

  • Fisk & Skaldjur, Veggo
  • Cathryn
  • 11 januari 2016

Känner du också för att äta sunt, fräscht och extra nyttigt så här i början av året? Får du vänner över på middag och vill bjuda på plockmat, men helst något annat än korvar och skinkor? Ta fram skärbrädan, bästa…

Läs merFräscha och nyttiga vietnamesiska vårrullar

Förbered en himmelsk nyårsmeny!

  • Dessert, Drycker, Fisk & Skaldjur, Kött & Chark, Veggo
  • Cathryn
  • 29 december 2015

Skinkan och stiltonosten är inte ens uppäten när det är hög tid att planera nyårsmenyn. En del nyårsaftnar dukar vi upp en plateau och frossar i skaldjur, som vi kommer göra i år, men för alla er som frågar efter…

Läs merFörbered en himmelsk nyårsmeny!

De bästa lussebullarna!

  • Sött & Bakat
  • Cathryn
  • 17 december 2015

Det verkar finnas lika många olika tips och trix vad gäller lussebullar som det finns pistiller i saffranspaketet. Det ska vara kall degvätska, varm degvätska, med Kesella, utan Kesella, rumsvarmt smör, kallt smör, smält smör osv. Efter många års ”forskning” och…

Läs merDe bästa lussebullarna!

Vino e Pane firar 1 år! Vino e Pane celebrates 1 year!

  • Events
  • Cathryn
  • 15 december 2015

Wow, tänk att det redan har gått 1 år sedan jag började med Vino e Pane! Jag är så stolt att jag skrivit 100 inlägg, haft 15.000 visningar, 725 följare på Facebook och 130 på Instagram. ”Hetare än hett med…

Läs merVino e Pane firar 1 år! Vino e Pane celebrates 1 year!

Indiska räkor på fredagskvällen!

  • Fisk & Skaldjur
  • Cathryn
  • 14 december 2015

Som du säkert fått med dig vid det här laget älskar jag verkligen skaldjur i alla dess former. Enda undantaget är nog långhalsar som jag åt i Baskien i våras, men man ska aldrig säga aldrig. Jag kanske lär mig att…

Läs merIndiska räkor på fredagskvällen!

Happy thanksgiving, dags för helstekt kalkon!

  • Kyckling & Fågel
  • Cathryn
  • 26 november 2015

Vår dotter Kajsa gick på college i Michigan under några år och en av de traditioner som hon tog med sig hem därifrån är ”Thanksgiving”-middagen. Nja, i själva verket är det väl bara en liten del av det amerikanska firandet…

Läs merHappy thanksgiving, dags för helstekt kalkon!

Hotta upp vanliga tacos till kryddiga burritos!

  • Kött & Chark
  • Cathryn
  • 24 november 2015

Självklart händer det titt som tätt att vi äter tacos, men igår ville jag ”uppgradera” till en kryddstark burrito, ”liten åsna” som det betyder på spanska. Enligt sägnen ska burriton påminna om ihoprullad packning som åsnorna bar på ryggen. Mycket kan…

Läs merHotta upp vanliga tacos till kryddiga burritos!
Prev1 … 5 6 7 8 9 10 11 … 16Next
No more posts to load
No results

Nyhetsbrev

Ange din e -postadress nedan för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Senaste inläggen

  • Ordine dei Cavalieri del Tartufo e dei Vini di Alba
  • Vino e Pane + Fröken Anders = Sant
  • Vinresa till Piemonte 22 – 25 april 2022
  • Chokladfondant med hasselnötter
  • Smörrebröd med vinkokta musslor

Kategorier

  • Burgers
  • Dessert
  • Drycker
  • Events
  • Extra
  • Fest & Tips
  • Fisk & Skaldjur
  • Kött & Chark
  • Kyckling & Fågel
  • Nyheter
  • Pasta & Pizza
  • Recept
  • Resor
  • Restauranger
  • Sött & Bakat
  • Uncategorized
  • Veggo

Meta

  • Logga in
  • Flöde för inlägg
  • Flöde för kommentarer
  • WordPress.org
  • Vinprovningar
  • Vinresor
  • Blogg
  • Recept
  • Om mig
  • Kontakt
Vino e Pane

Det bästa med vin, resor och mat

  • Email: cathryn@vinoepane.se
  • Telefonnummer: (+46) 708 95 35 15
  • Address: Östra Ekuddsgatan 19, 18531 Vaxholm

 © 2025 Vino e Pane