Knapriga American flatbread
Har du provat flatbread i USA? Kanske fått det brutet i småbitar i en sallad? Eller med en god topping som snack eller en förrätt? Man skulle kunna säga att flatbread är en kusin till pizzan, till det indiska naan…
Har du provat flatbread i USA? Kanske fått det brutet i småbitar i en sallad? Eller med en god topping som snack eller en förrätt? Man skulle kunna säga att flatbread är en kusin till pizzan, till det indiska naan…
De här supergoda och superlätta bakelserna började bakas redan på 1700-talet i ett kloster i Lissabon. På den tiden använde kloster massor av äggvita för att stärka tyg och vad skulle de göra med alla äggulor som blev över? Jo,…
Skottland har ett rykte om sig att vara ett riktigt dåligt matland, åtminstone i mina öron. Det är ju inte så att jag har längtat till just Edinburgh för de enastående matupplevelserna, men faktum är att jag blev riktigt överraskad när…
Jag tror jag har sett varje avsnitt av Sveriges Mästerkock som någonsin visats på TV. Självklart har jag fått med mig mängder av den amerikanska, den brittiska och den australiensiska varianten också. För att inte nämna svenska juniorversionen, den amerikanska,…
Fler och fler väljer att äta mer grönsaker, mindre rött kött, mer baljväxter och mer fisk. Jag tillhör absolut den gruppen. Innan jag träffade Anders och bildade familj åt jag också i stort sett mest vegetariskt, men med sambolivet kom…
Känner du också för att äta sunt, fräscht och extra nyttigt så här i början av året? Får du vänner över på middag och vill bjuda på plockmat, men helst något annat än korvar och skinkor? Ta fram skärbrädan, bästa…
Skinkan och stiltonosten är inte ens uppäten när det är hög tid att planera nyårsmenyn. En del nyårsaftnar dukar vi upp en plateau och frossar i skaldjur, som vi kommer göra i år, men för alla er som frågar efter…
Det verkar finnas lika många olika tips och trix vad gäller lussebullar som det finns pistiller i saffranspaketet. Det ska vara kall degvätska, varm degvätska, med Kesella, utan Kesella, rumsvarmt smör, kallt smör, smält smör osv. Efter många års “forskning” och…
Wow, tänk att det redan har gått 1 år sedan jag började med Vino e Pane! Jag är så stolt att jag skrivit 100 inlägg, haft 15.000 visningar, 725 följare på Facebook och 130 på Instagram. “Hetare än hett med…
Som du säkert fått med dig vid det här laget älskar jag verkligen skaldjur i alla dess former. Enda undantaget är nog långhalsar som jag åt i Baskien i våras, men man ska aldrig säga aldrig. Jag kanske lär mig att…
Vår dotter Kajsa gick på college i Michigan under några år och en av de traditioner som hon tog med sig hem därifrån är “Thanksgiving”-middagen. Nja, i själva verket är det väl bara en liten del av det amerikanska firandet…
Självklart händer det titt som tätt att vi äter tacos, men igår ville jag “uppgradera” till en kryddstark burrito, “liten åsna” som det betyder på spanska. Enligt sägnen ska burriton påminna om ihoprullad packning som åsnorna bar på ryggen. Mycket kan…